Prajitura cu ciocolata si mere
Ingredientele necesare prepararii prajiturii cu ciocolata si mere:
- 125gr unt
- 125 gr zahar
- 3 oua
- 200 gr faina
- 50 gr cacao
- 50 ml lapte
- 5 mere
- Suc de lamaie
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- sare
Mod de preparare al prajiturii cu ciocolata si mere:
Se bate untul spuma cu mixerul si se adauga faina, zaharul, zaharul vanilat, ouale si sarea. Se amesteca pana cand se observa ca zaharul s-a dizolvat.
Separat, se amesteca praful de copt cu cacao si se presara printr-o sita peste aluat. Se adauga laptele si se amesteca pana ce se omogenizeaza.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna o treime din aluat. Intre timp, se curata merele, se taie in jumatate si se scot samburii cu o lingurita. Zeama de lamaie se pune peste peste jumatatile de mar, apoi se pun pe aluat, una langa alta.
Se pune un strat de aluat peste mere, se aseaza celelalte jumatati de mar deasupra si se toarna apoi restul aluatului in tava. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa aproximativ 45 de minute.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu ciocolata si mere, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!