Ardei copti cu sos
Ingrediente:
- 8 ardei grasi
- o legatura patrunjel
- doua linguri ulei
Ingrediente sos:
- trei rosii
- trei cepe
- doua linguri ulei
- patru catei usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe gratar în cuptor, se curata de pielita, de seminte, dupa care se prajesc în ulei.Se potrivesc cu sare si se aseaza într-o farfurie.
Mod de preparare sos:
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se dau prin razatoare.Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste în ulei încins, apoi se amesteca cu rosiile. Se lasa sa fiarba la foc mic, pâna când sosul se îngroasa.
La sfârsit, se toaca usturoiul, se amesteca cu sosul de rosii, se drege cu sare si piper, se presara verdeata maruntita si se pune lânga ardei în farfurie.
Pofta buna!