Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg ardei gras
- 1 kg de carne tocata de pui
- 200 g ciuperci
- 1 legatura marar verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 rosii
- bulion sau suc de rosii
- 50 ml ulei
- 300 g orez
- sare
- piper
Mod de preparare al ardeilor umpluti cu carne de pui si ciuperci:
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mica si se pun impreuna la calit in ulei incins. Se mai adauga apa din cand in cand si se pun ciupercile, apoi se lasa pana se inmoaie. Dupa ce s-au calit, mararul se toaca si se amesteca cu ciupercile calite, carnea tocata, ceapa si morcovul. Se mai adauga orez, sare, piper si se amesteca bine.
Ardeii se spala, se decupeaza un capac, apoi se umplu cu ajutorul unei lingurite cu compozitia obtinuta anterior.
Ardeii umpluti se aseaza intr-o oala incapatoare si in locul unde a fost decupat ardeiul se pune un capac facut din feliute de rosii. Se acopera cu apa, se lasa sa dea un clocot pe aragaz dupa care se baga la cuptorul incins in prealabil pentru circa 30 de minute.
Cand sunt aproape gata si apa a scazut se adauga sucul de rosii si se mai lasa un sfert de ora. Daca vi se pare prea lichid sosul, se poate pune o lingura-doua de faina (frecata cu putina apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos).
La final se toaca mararul verde si se presara pe deasupra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!