Bors de sfecla rosie
Ingrediente necesare prepararii borsului de sfecla rosie:
- 1 sfecla rosie
- 2cepe
- 2 morcovi
- 2i cartofi
- 1 l bors
- 2 oua
- patrunjel
- leustean
- apa
Mod de preparare al borsului de sfecla rosie:
Sfecla se curata si se taie fideluta, apoi se pune la fiert in doi litri de apa impreuna cu ceapa toacata marunt si morcovii fideluta. Se lasa circa 20 de minute dupa care se adauga si cartofii taiati cubulete. Cand cartofii s-au fiert, se adauga borsul fierbinte, patrunjelul, leusteanul si se mai lasa trei minute pe foc. La final, se bat doua oua si se pun peste borsul clocotit, amestecand imediat pentru ca oul sa nu se coaguleze.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de bors de sfecla rosie, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!