Bors din coasta de porc
Ingredientele necesare prepararii borsului din coasta de porc:
- 400 g costita de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 sfecla rosie
- 1 varza medie
- 5 cartofi
- ulei
- 125 ml bors acru taranesc
- apa
Modul de preparare al borsului din coasta de porc:
Coasta de porc se pune la fiert in apa rece cu sare.
In primele 15 minute se spumeaza. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul cubulete mici si se pun la fiert.
Separat, sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic, 5 minute pana cand apare un fel de pojghita crocanta pe sfecla, insa trebuie sa fie semicruda.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga sfecla rosie si se lasa in continuare la fiert.
Intre timp, varza se taie fideluta si se amesteca bine cu sare. Se lasa aproximativ 10 minute pana incepe sa iasa sucul din varza. Cartofii se curata si se taie in patru. Dupa 10 minute dupa ce a fost pusa sfecla rosie peste carne se adauga varza si cartofii si se lasa in continuare la fiert. Dupa ce cartofii s-au fiert se adauga borsul dupa gust si se mai lasa cinci minute.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru bors din coasta de porc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!