Branzoaice
Ingredientele necesare prepararii aluatului branzoaicelor:
- 1 kg faina
- 200 gr zahar
- 14 gr drojdie uscata
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei un praf sare
Ingredientele necesare pentru umplutura:
- 1 kg branza vaci
- 200 gr zahar
- 4 oua esenta vanilie
- Zahar vanilat
Ingredientele necesare pentru uns:
- 2 galbenus
- 5 linguri zahar
Modul de preparare al branzoaicelor:
Punem intr-un castron faina, sarea si drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, uleiul si laptele caldut.
Facem un aluat pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Presaram fain ape masa si rasturnam aluatul. Framantam pana obtinem un aluat usor de modelat, care nu se lipeste de maini.
Il impartim in 16-18 bile rotunde. Intindem fiecare bila de aluat pana obtinem un cerc. Facem sase crestaturi lasand centrul necrestat. Amestecam branza cu zaharul, ouale si zaharul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale fiindca va curge in cuptor.
Asezam in centrul cercului cate doua linguri de compozitie. Adunam mai intai trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii. Apoi aducem si celelalte trei petale formand o forma asemanatoare unui trandafir.
Ungem deasupra cu galbenusul batut cu lapte, Dam la cuptorul incins la 200 grade pana se rumenesc frumos.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru branzoaice, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!