Briose cu portocala
Ingrediente:
- 75 gr unt
- 250 gr faina
- 75 gr zahar pudra
- 25 gr migdale macinate
- 1 jumatate de lingurita bicarbonat de sodium
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 100 ml suc proaspat de portocala
- 1 ou
- 100 ml lapte integral
- 1 tava cu 12 forme pentru briose si tapetata cu 12 cosulete de hartie
Mod de preparare:
Untul se topeste si se lasa deoparte. Faina se amesteca cu migdalele, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. Separat, sucul de portocala si laptele se amesteca cu oul si untul topit si racit.
Se toarna ingredientele lichide peste cele uscate, apoi se amesteca cu o furculita.
Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele, se imparte compozitia in mod egal in forme si se lasa la copt in cuptorul preincalzit in prealabil la 200 de grade.La sfarsit, se scot cosuletele din tava si se lasa briosele sa se raceasca.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de briose cu portocala, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!