Budinca cu pere
Inrediente:
- 150 g orez
- un kg pere
- 100 g zahar pentru pere
- 100 g zahar pentru orez
- 150 g nuci taiate marunt
- 50 g stafide
- 100 g unt
- o lingura pesmet
- un pliculet zahar vanilat
- esenta de rom
Mod de preparare:
Se curata perele de coaja si se pun la fiert cu zaharul, pâna scade toata zeama.
Separat, se fierbe orezul ales si spalat si se îndulceste cu zahar si se aromatizeaza cu esenta de rom si zahar vanilat.
Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt, se presara în tava pesmetul, si se aseaza un rând de orez, un rând de pere, si unul de nuci.
Ultimul rând este pus din orez si presarat cu stafide. Untul se pune pe deasupra si se baga tava la cuptorul încins la 200 grade.
Se poate servi atât calda cât si rece.
Pofta buna!