Budinca de gris cu mure
Ingredientele necesare prepararii budincii de gris cu mure:
- 500 ml lapte
- 100 gr gris
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 1 esenta vanilie
- 300 gr mure
- 2 linguri zeama lamaie
Modul de preparare al budincii de gris cu mure:
Fierbem laptele cu 100 gr zahar si cu grisul. Mestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se racoreasca amestecul.
Adaugam vanilia si galbenusurile. Batem spuma albusurile si le incorporam in compozitie, apoi ungem o tava de chec cu unt si turnam jumatate din compozitia de gris. Luam doua treimi din cantitaea de mure si le amestecam cu 100 gr zahar, 50 ml apa, zeama de lamaie si le dam intr-un clocot pana vor capata consistenta unui sos. Punem jumatate din sosul de mure peste budinca apoi presaram cealalta parte din mure.
Turnam restul de gris deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste usor. Apoi lasam sa se raceasca apoi rasturnam budinca cu fundul in sus pe un platou.
Turnam deasupra restul de sos de murele ramas apoi portionam.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru budinca de gris cu mure, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!