Budinca de paine
Ingrediente necesare pentru prepararea budincii de paine:
- 8 felii de paine
- 100 g unt
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 150 g smantana
- 50 g zahar
- coaja de portocala
- vanilie
Mod de preparare al budincii de paine:
Se face un amestec din toate ingredientele, iar feliile de paine se ung cu unt si se lasa la inmuiat in amestecul obtinit.
Separat se ia un vas, se unge cu unt si se pun feliile de paine, se aseaza in vas una peste alta. Se toarna restul de lichid peste ele incet, pentru a se imbiba mai bine. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa circa o jumatate de ora. La sfarsit, se scoate din cuptor si se presara zaharul dupa care se mai baga inca zece minute pentru a se rumeni mai bine.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de budinca de paine, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!