Budinca din legume
Ingredientele necesare prepararii retetei de budinca din legume:
- 100 gr dovlecei
- 100 gr morcovi
- 100 gr rosii
- 100 gr conopida
- 4 oua
- 100 ml smantana
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare al retetei de budinca din legume:
Se spala rosiile si dovleceii. Se curata de coaja s se feliaza subtire, si se lasa la scurs.
Separat, conopida se pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, se lasa sa se inmoaie putin si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste cu ajutorul unui blender si se obtine un piure. Pasta obtinuta se amesteca cu cele 4 oua si 50 ml de smantana si se potriveste cu sare si piper. La fel se procedeaza si cu morcovii.
Intre timp, se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune un strat din feliile de dovlecei, al doilea strat se pune din piureul de conopida, aopi feliile de rosii si piureul de morcovi.
Deasupra se pun cateva feliute de dovlecel, se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune intr-un vas cu apa, care acopera jumatate din inaltimea tavii. Se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.
La final, dupa ce s-a racit, se scoate budinca din forma, se presara cateva frunze de patrunjel.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru budinca din legume, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!