Bulz ardelenesc
Ingrediente necesare pentru bulzul ardelenesc:
- 600 g malai
- 1 jumatate kg branza de oaie
- 3-4 carnati de casa
- 250 g costita afumata sau kaizer
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 2 l apa
- sare
Mod de preparare pentru bulzul ardelenesc:
Carnatii se taie in doua-trei bucati, se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa sa se rumeneasca. Costita afumata se taie cubulete mici si se pune la prajit.
Apa se pune la incalzit impreuna cu putina sare intr-un ceaun.
Intre timp, malaiul se cerne iar cand apa a inceput sa fiarba se adauga malaiul in ploaie. Primele 5 minute se amesteca continuu, apoi se da focul mai mic si se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Cand mamaliga este gata se ia cu o lingura bucati de mamaliga si se pun pe un fund de lemn. Se apasa cu lingura pe bucatile de mamaliga ca sa incapa doua linguri de branza, doua bucati de carnati si costita. Se da o forma rotunda, se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 15 minute. Se scoate tava din cuptor si se rade branza peste bulzurile rumenite. Se serveste cald alaturi de doua oua ochiuri.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de bulz ardelenesc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!