Carnati de casa
Ingredientele necesare prepararii carnatilor de casa:
- 10 kg carne
- mate de porc (10m)
- 300 g usturoi
- o cescuta de apa
- 150 g sare
- 100 g piper
- boia dulce
Modul de preparare al carnatilor de casa:
Se spala bine matele. Daca sunt proaspete, se elimina surplusul de grasime de pe acestea folosind dosul unui cutit. Daca sunt in sare, desarati-le in apa rece. Verificati-le de taieturi sau degradari sufland putin aer.
Se taie carnea in cubulete si se foloseste masina de tocat, cu o sita potrivita. Usturoiul se da si el prin masina de tocat carne, adaugam apa, doua linguri de sare si le amestecam. Punem carnea intr-un vas mai mare, adaugam usturoiul, boiaua, piperul si sarea dupa gust si le amestecam bine.
Intre timp, pregatim masina de facut carnati. Punem in capat tubul special de umplut carnati.
Dupa ce se umplu, se inchid cu un nod.
Carnatii se pot consuma asa proaspeti sau se pot lasa la afumat.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru carnati de casa, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!