Cartofi taranesti
Ingrediente:
- 7 cartofi
- 300 g brânza de vaca
- 200 g cascaval
- 300 g costita afumata
- trei oua
- o ceapa
- un ardei gras
- un morcov
- 150 g unt
- pesmet
- boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se spala si se fierb întregi într-un vas cu apa. Cartofii se fierb pe jumatate, se lasa la racit si se taie rondele. Ceapa se taie fideluta, ardeiul feliute subtiri iar morcovul rondele.
Se tapeteaza cu unt si pesmet o tava în care se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, brânza rasa, cascaval ras, se unge cu un ou batut si se reia procesul, ultimul strat fiind de cartofi.
Înainte de a baga tava la cuptor, se mai pun câteva bucatele de unt si se lasa la cuptorul preîncalzit sa 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce se scot din cuptor si se presara cascaval ras, oul ramas si se mai baga înca cinci minute la cuptor pentru a obtine un preparat frumos gratinat.
Pofta buna!