Cartofi taranesti

Ingrediente:

-       7 cartofi

-       300 g brânza de vaca

-       200 g cascaval

-       300 g costita afumata

-       trei oua

-       o ceapa

-       un ardei gras

-       un morcov

-       150 g unt

-       pesmet

-       boia dulce

-       piper

-       sare

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja, se spala si se fierb întregi într-un vas cu apa. Cartofii se fierb pe jumatate, se lasa la racit  si se taie rondele. Ceapa  se taie fideluta, ardeiul feliute subtiri iar morcovul rondele.

Se tapeteaza cu unt si pesmet o tava în care se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, brânza rasa, cascaval ras, se unge cu un ou batut si se reia procesul, ultimul strat fiind de cartofi.

Înainte de a baga tava la cuptor, se mai pun câteva bucatele de unt si se lasa la cuptorul preîncalzit sa 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce se scot din cuptor si se presara cascaval ras, oul ramas si se mai baga înca cinci minute la cuptor pentru a obtine un preparat frumos gratinat.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 22.11.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook