Cartofi taranesti cu sunca afumata
Ingrediente pentru cartofi taranesti cu sunca afumata:
- 1 kg de cartofi rosii
- 250 g sunca afumata
- 1 ceapa mare
- 9 linguri de ulei
- 1 lingurita rasa piper
- 2 lingurite boia
- 1 lingurita sare
- patrunjel
- iaurt
- apa
Mod de preparare cartofi taranesti cu sunca afumata
Se curata cartofii si se taie cubulete marisoare sau rondele, dupa preferinta. Puneti cartofii la fiert, in apa cu sare si o lingura de ulei. Pana fierb cartofii curatati o ceapa si taiati-o fideluta. La fel procedati si cu sunca afumata.
Intr-o tigaie se incinge uleiul ramas si se caleste sunca afumata, pe urma o scoatem si punem la calit ceapa.
Cartofii fierti ii amestecam cu ceapa, sunca afumata, sare, piper, boia. Amestecam usor ca sa nu se zobeasca, ii punem in tava intr-un singur strat si ii lasam sa se rumeneasca 10-15 minute la cuptor. Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau iaurt.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru cartofi taranesti cu sunca afumata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!