Chec
Ingrediente necesare prepararii checului:
- 2 pahare faina
- 5 oua
- 2 pahare zahar pudra
- 1 lingura ulei
- 1 pahar miez de nuca
- 1/2pahar caise uscate
- 2-3 linguri stafide
- 2 linguri coaja portocale taiata marunt
- 1 lingura zeama lamaie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Modul de preparare al checului:
Caisele se spala si se taie cubulete.Nucile se usuca in cuptor si se piseaza.
Galbenusurile se bat cu zahar pudra pana se obtine o compozitie pufoasa, adaugand treptat zeama de lamaie. Albusurile se tin in frigider apoi se bat pana se obtine o spuma densa, apoi se adauga galbenusurile. Se mai adauga faina, caisele, stafidele oparite, coaja de lamaie si de portocala si se amesteca bine.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180-190 grade, aproximativ o ora.
Cand se raceste se scoate din tava si se presara zahar pudra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chec, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!