Chec cu visine
Ingredientele necesare prepararii checului cu visine:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 300 g visine fara samburi
- zahar vanilinat
- esenta de rom
- zahar pudra
- sare
Modul de preparare al checului cu visine:
Intr-un vas se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se amesteca bine pana cand acesta se topeste.
Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul, se pune peste albusurile spuma si se omogenizeaza. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune peste crema obtinuta, amestecand de jos in sus, dupa care se pun si visinele.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se lasa aproximativ 20 de minute. Inainte de a scoate checul din cuptor, se face testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
La sfarsit se pudreaza cu zahar.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru checul cu visine, il poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!