Chiftele de carne in sos de ciuperci si smantana
Ingrediente necesare pentru chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana:
- 500g carne tocata de curcan
- ½ kg cartofi
- 2 cepe
- 250 ciuperci
- 4 linguri gris
- sare
- 400 ml smantana
- 1 cescuta ulei
- sare si piper
Mod de preparare al chiftelelor de carne si sosului de ciuperci cu smantana:
Se caleste o ceapa mare tocata, pana devine translucida si se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga grisul, sarea si piperul si se amesteca bine.
Se formeaza bilute din acest amestec si se pun in tigaia cu ulei, pana se rumenesc.
Intr-o alta tigaie, se caleste ceapa ramasa, peste care se adauga si ciupercile taiate feliute. Se tin pe foc cateva minute, pana ce se evapora toata zeama.Se toarna smantana si se lasa totul pe foc aproximativ 10 minute.
Peste chiftelutele rumenite, se adauga sosul de ciuperci si se lasa la inabusit 10 minute, pana la ingrosarea sosului.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!