Chiftelute de dovlecei
Ingredientele necesare prepararii chiftelutelor din dovlecei:
- doi dovlecei potriviti
- trei oua
- doua linguri faina
- 150 g pesmet
- ulei (pentru prajit)
- un catel de usturoi zdrobit si taiat
- marar
- sare
Mod de preparare al chiftelutelor de dovlecei:
Dovleceii se curata de coaja si de seminte si se dau prin razatoarea mica. Se lasa la scurs aproximativ o jumatate de ora, impreuna cu un praf de sare intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, mararul tocat marunt, un ou batut bine si cele doua linguri de faina. Se amesteca bine si se fac bilute din compozitia obtinuta. Celelalte doua oua se bat bine prin care se dau bilutele de dovlecei, apoi prin pesmet si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.
Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru chiftelute de dovlecei, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!