Chiftelute din pui
Ingrediente necesare pentru chiftelutele de pui:
- 300g piept de pui tocat
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof mare
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- patrunjel proaspat
- sare si piper
Mod de preparare al chiftelutelor din pui:
Curatam cartoful de coaja si-l dam pe razatoarea mica, apoi il stoarcem de lichidul format.
Dam ceapa si usturoiul tot pe aceeasi razatoare si le punem intr-un bol. Adaugam si celelalte ingrediente si amestecam bine pentru a omogeniza compozitia.
Lasam 10 minute sa se odihneasca, iar daca compozitia este moale mai putem adauga o lingura de pesmet. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute de marimea unei nuci si le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Coacem 30 de minute la 200-220 °C, pana ce se rumenesc frumos deasupra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chiftelute din pui, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!