Cioba de porc ardeleneasca cu tarhon
Ingredientele necesare prepararii ciorbei de porc cu tarhon:
- 500 g carne de porc
- 50 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 1 radacina mica patrunjel
- 200 ml smantana
- sucul de la o lamaie
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de faina
- 1 lingura tarhon tocat
- sare
- piper
- 2 l apa
Mod de preparare al ciorbei de porc cu tarhon:
Carnea de porc se taie cubulete si se pune la fiert in doi litri de apa rece pentru aproximativ o ora. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.
Separat, se pune uleiul la incins si se caleste ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul, radacina si pastarnacul date pe razatoarea mare, plus ardeiul taiat cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute. Dupa ce legumele au inceput sa se inmoaie, se pun peste supa, se potriveste cu sare si piper si se mai lasa sa fiarba circa 20 de minute.
Intre timp, orezul se fierbe separat dupa care se scurge de apa.
Smantana se freaca cu faina, apoi se dizolva cu 5 polonice de supa fierbinte, adaugate pe rand. Dupa ce s-a omogeniza bine, se pune in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
Se potriveste cu tarhon si suc de lamaie si se mai lasa 10 minute pe foc. La final, se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt si se mai lasa 2 minute.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba de porc ardeleneasca cu tarhon, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!