Ciolan cu cartofi
Ingrediente necesare prepararii ciolanului cu cartofi:
- 2 rasoale de porc
- 2 pahare suc de rosii
- 2 linguri de sare
- piper
- 2 foi de dafin
- 5 catei de usturoi
- 6 cartofi
- 1/2 pahar ulei
- patrunjel
Modul de preparare al ciolanului cu cartofi:
Se amesteca uleiul, usturoiul, sarea si verdeata.Cu acest amestec se unge carnea si se marineaza o zi. Se pune carnea in tava, iar deasupra se pune sucul de rosii si sosul format in timpul marinarii. Se acopera cu folie de aluminiu si se fierbe inabusit la cuptor la 180 grade o ora si jumatate.
Cand este gata carnea se scoate folia si se rumeneste carnea 5-6 minute la 200 grade. Cartofii se curata, se taie felii, se rumenesc in tigaie si se coc in cuptor pana sunt gata.
Se presara cu usturoi pisat si verdeata.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de ciolan cu cartofi, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!