Ciorba ardeleneasca
Ingredientele necesare prepararii ciorbei ardelenesti:
- 1 kg rasol de vitel
- 4 cartofi
- 200 g fasole verde pastai
- 1 l bors
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- apa
Modul de preparare al ciorbei ardelenesti:
Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.
Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.
Separat, strecuram borsul si il punem sa fiarba putin, cateva clocote la care adaugam cateva frunze de leustean pentru a-i da o aroma mai speciala. Dupa ce legumele impreuna cu rasolul de vitel au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.
Servim ciorba ornata cu leustean si patrunjel.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba ardeleneasca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!