Ciorba cu carne de manzat si smantana
Ingredientele necesare prepararii ciorbei cu carne de manzat si smantana:
- 500 gr piept de manzat cu os
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina telina
- 2 galbenusuri
- 200 gr smantana
- 100 gr orez
- sare
- piper
- 1 legatura leustean
- apa
Mod de preparare al ciorbei cu carne de manzat si smantana:
Carnea de manzat se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie marunt.
Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Mararul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Carnea se fierbe in aproximativ 2 litri de apa cu sare, dupa ce a inceput sa fiarba se spumeaza.
Apoi, se adauga ceapa, morcovi, pastarnacul, patrunjelul radacina si telina. Se lasa sa fiarba circa 10 minute. Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga orezul si o compozitie facuta din galbenusurile de ou si smantana.
La sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt si se potriveste cu saresi piper.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba cu carne de manzat si smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!