Ciorba de conopida cu afumatura
Ingredientele necesare ciorbei de conopida cu afumatura :
- 300 g costita afumata
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei
- o lingura de bulion
- 2 oua
- 200 g smantana
- 50 ml ulei
- leustean,
- telina tocata fin
- 500 g conopida
Mod de preparare al ciorbei de conopida cu afumatura:
Costita se taie feliute subtiri, apoi se pune la calit in putin ulei incins. Separat, se pune o cratita cu apa la fiert, cand a inceput sa dea in clocot se adauga costita calita.
In uleiul in care s-a prajit costita se caleste ceapa , morcovul, telina si ardeiul tocate marunt. Dupa ce legumele s-au calit se pun in cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Conopida se curata si se taie in buchetele mici, se pune in cratita cu apa si se lasa sa fiarba circa 15 minute, dupa care se pune bulionul si ouale batute bine. Se lasa sa dea cateva clocote, se da jos de pe foc, se adauga smantana cu verdeata tocata marunt, se potriveste cu sare si piper si se mai lasa aproximativ 5 minute la foc mic.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de ciorba de conopida cu afumatura, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!