Ciorba de dovlecei
Ingrediente necesare prepararii ciorbei de dovlecei:
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 morcov
- 2 oua
- 300 g smantana
- 5 linguri ulei
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- patrunjel
- apa
Mod de preparare pentru ciorba de dovlecei:
Se spala, se curata si se taie marunt zarzavatul. Se pun la calit in uleiul incins ceapa, impreuna cu morcovul, ardeiul si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga apa si dovleceii taiati cubulete.
Se lasa la fiert aproximativ 15-20 de minute. Separat se bat oualele impreuna cu smantana si se amesteca cu zeama din ciorba, putin cate putin, dupa care se adauga peste ciorba si se mai lasa la foc mic inca doua-trei minute. Se potriveste cu sare si usturoi si se pune patrunjelul.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru gustoasa ciorba de dovlecei, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!