Ciorba de fasole
Ingredientele necesare pentru ciorba de fasole:
- 200-300 g fasole boabe
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 1radacina patrunjel
- 6 rosii oparite si decojite
- 6 linguri de ulei
- cimbru
- sare
- 1 foaie de dafin
- leustean
Modul de preparare al ciorbei de fasole:
Fasolea se lasa cu o zi inainte la inmuiat intr-un vas cu apa calduta. A doua zi, fasolea se pune intr-o oala cu apa rece la fiert. Intre timp se mai pune le fiert o oala cu apa. Fasolea se lasa sa dea in clocot 20 de minute, se strecoara apa si boabele ramase se pun in oala cu apa clocotita. Se repeta procedura de doua-trei ori. Dupa ce a inceput sa dea in clocot adaugam zarzavatul tocat marunt si foaia de dafin si o lasam la fiert la foc mediu.
Dupa ce fasolea s-a fiert o potrivim cu sare si facem o prajeala din ceapa si ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam rosiile taiate marunt, rantasul obtinut il punem peste ciorba si o mai lasam circa cinci-zece minute la foc. Cand ciorba e gata se pune leusteanul si cimbrul.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba de fasole, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!