Ciorba de peste
Ingrediente:
- patru pesti
- un morcov
- o radacina patrunjel
- trei cepe
- un ardei gras
- ?ase rosii
- trei linguri de orez
- un litru apa
- sare
- piper
- foi de dafin
- leustean
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, se spala bine si se taie bucati potrivite.
Se pune la fiert în apa cu sare doar coada si capul si se lasa sa fiarba 10 minute, luând spuma continuu.
Dupa ce s-a luat toata spuma se pune ceapa tocata marunt, morcovul rondele ?i radacina de patrunjel taiata marunt si se fierbe 40 de minute.
Zeama se strecoara, apoi se adauga restul legumelor taiate marunt, orezul spalat si se fierbe pâna când este pe jumatate gata.
Se adauga pestele ramas si ardeiul gras, apoi se fierbe la foc mic. La sfârsit se adauga rosiile oparite si curatate de pielita, se potriveste cu sare, piper, leustean si foile de dafin.
Pofta buna!