Ciorba de pipote cu smantana
Ingrediente pentru ciorba de pipota
- 800 g pipote
- doi morcovi
- un pastarnac
- o ceapa
- trei oua
- 400 g smantana
- usturoi
- sare
- foi de dafin
Mod de preparare
Se curata pipotele si se pun la fiert. Se lasa sa dea in clocot dupa care se scot din apa si se taie marunt. Se schimba apa si se pune totul din nou la fiert circa 30 de minute. Adaugam morcovul, pastarnacul, ceapa intreaga si foile de dafin. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Scoatem zarzavatul fiert si lasam sa fiarba ciorba in continuare.
Separat, se bat 3 oua cu smantana, peste care se adauga treptat si amestecand continuu zeama din ciorba. Punem aceasta compozitie in oala, peste pipote si o mai lasam la foc mic 2 minute. O potrivim cu sare, piper si usturoi.
La final, ciorba va fi mult mai buna si va arata mult mai bine, daca se adauga un morcov dat prin razatoarea mica si calit in putin ulei.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba de pipote cu smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!