Ciorba taraneasca de porc
Ingredientele necesare prepararii ciorbei taranesti de porc:
- 500 g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi
- 3 rosii proaspetesau rosii in bulion
- 2 cartofi
- 1 lingura cu mazare boabe
- 10 pastai de fasole
- 3 linguri de ulei
- 1 l bors acru
- sare
- piper
- leustean
- apa
Modul de preparare al ciorbei taranesti de porc:
Se pune carnea de porc la fiert in doi litri de apa rece cu sare. Se lasa sa fiarba aproximativ o ora si se spumeaza din cand in cand.
Se pune la calit in ulei incins, ceapa taiata cubulete, apoi legumele date prin razatoarea mare. Se lasa doua minute ca legumele sa capete o culoare aurie dupa care se pun peste supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Se lasa la fiert jumatate de ora, apoi se adauga mazarea.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga si cartofii taiati in cubulete mici, ardeii si rosiile taiati in felii subtiri.
Dupa 15 minute se adauga borsul, se potriveste cu sare si piper si se mai lasa inca 10 minute pe foc.
La sfarsit se presara leustean tocat marunt.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba taraneasca de porc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!