Ciulama de ciuperci
Ingredientele necesare pentru ciulamaua de ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 100 g smantana
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- piper
- sare
Modul de preparare pentru ciulamaua de ciuperci:
Ciupercile se curata si se spala bine. Le fierbem timp de 30 de minute dupa care le taiem feliute subtiri.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Cand prinde o culoare aurie punem sarea, ciupercile si lasam in continuare la fiert.
Faina o dizolvam in putina apa rece, astfel incat, sa se pastreze aspectul de pasta.
Dupa ce ciupercile au inceput sa fiarba si apa a scazut adaugam smantana. O mai lasam doua minute si adaugam si pasta obtinuta din cele doua linguri de faina cu putina apa. Amestecam continuu timp de doua minute si o luam de pe foc. O potrivim cu sare si piper.
Untul il taiem cubulete si il adaugam peste ciulama.
La sfarsit punem mararul si patrunjelul tocat marunt. Se serveste calda.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciulamaua de ciuperci, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!