Ciuperci cu brânza si smântâna
Ingrediente
- un kg ciuperci champignon
- 250 g brânza de vaci sarata
- patru-cinci linguri de smântâna
- 70 g unt
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Ciupercile se spala, se scot coditele si se toaca marunt. Într-o cratita potrivita se adauga untul. Dupa ce s-a încins se adauga ciupercile cu lamelele in sus. Cozile tocate se pun pe lânga palarii si se dau la foc potrivit într-un vas acoperit. Odata înmuiate, ciupercile se umplu cu brânza si se niveleaza cu o lingura. Se lasa din nou la foc mic pâna se topeste brânza. Se adauga condimentele. Se lasa pâna se înmoaie totul si se pune si smântâna cât sa acopere cozile tocate. Se lasa sa dea într-un clocot si se iau de pe foc. Se presara frunzele de patrunjel.
Se servesc calde.
Pofta mare!
Timp de pregatire: 45 minute
Complexitate redusa
Numar portii: 4