Cosulete din vinete
Ingrediente:
- Trei vinete
- O jumatate de praz
- Un ou
- Doua linguri ulei
- O legatura salata verde
- O legatura patrunjel
Ingrediente umplutura:
- O ceapa
- Doua rosii
- Un ou
- 250 gr brânza
- O lingura ulei
- Trei catei de usturoi
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Vinetele se taie în doua. Cu ajutorul unei linguri se scoate o parte din miez, astfel încât sa aiba forma unor cosulete. Apoi, vinetele se pun la fiert în apa cu sare, dupa care se scurg bine ,se spala cu apa rece si se lasa din nou la scurs.
Între timp, se toaca ceapa marunt si se caleste în ulei încins. Când a început sa capete o culoare aurie, se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete si se lasa sa fiarba timp de 10 minute.
Când se raceste, se adauga oul fiert si tocat marunt,brânza data prin razatoare, usturoiul pisat cu sare si piper si se amesteca bine.
Vinetele se umplu cu compozitia obtinuta, se pun în tava, se presara oul fiert pe deasupra, se stropesc cu ulei, apoi se baga la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când se racesc se pun în farfurie pe foi de salata si se orneaza cu patrunjel tocat si cu rondele de praz.
Pofta buna!