Crap la gratar cu sos de iaurt
Ingredientele necesare prepararii crapului:
- 2 medalioane de crap
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite sare
- piper
- zeama de la jumatate de lamaie
Ingredientele necesare prepararii sosului:
- 200 gr iaurt
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2-3 catei usturoi
- marar si patrunjel
- ceapa verde
- sare si piper
Mod de preparare al crapului la gratar cu sos de iaurt:
Stropim pestele pe ambele parti cu zeama de la jumatate de lamaie si cu doua linguri ulei de masline. Presaram piperul si sarea pentru peste
Ungem gratarul cu doua linguri de ulei de masline si cand e foarte bine incins asezam pe el pestele. Lasam aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinzand de grosimea acestuia. Cat sta pestele pe gratar, pregatim sosul de iaurt.
Punem iaurtul intr-un castron si-l amestecam cu zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Adaugam patrunjelul, mararul, usturoiul pisat si frunzele de ceapa verde tocate marunt si omogenizam. Servim sosul alaturi de peste.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru crap la gratar cu sos de iaurt, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!