Crema de zahar ars
Ingredientele necesare prepararii cremei de zahar ars:
- 1 litru de lapte
- 8 oua
- 150 g zahar pentru caramelizat
- 200 g zahar pentru compozitie
- zahar vanilinat si coaja de la o lamaie (optional)
Modul de preparare al cremei de zahar ars:
Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze, dupa aceea il intindem uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si il lasam sa se intareasca. Mare atentie, nu lasati zaharul sa se caramelizeze prea mult pentru ca devine amar.
Intre timp, amestecam ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana cand zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine. Cand zaharul caramelizat s-a racit putem sa adaugam compozitia in cratita. Pentru o crema fina puteti strecura compozitia printr-un tifon. Cratita se pune deasupra unui alt vas cu apa clocotita si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita inseamna ca prajitura este gata. Vasul cu crema de zahar ars se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, crema de zahar se taie feliute ca de tort si se poate servi cu frisca.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru crema de zahar ars, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!