Eclere
Ingrediente necesare pentru prepararea eclerelor:
- 6 oua
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- sare
- ingrediente crema:
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 100 g faina
- 3 oua
- esenta de vanilie
- 1/2 pachet unt
- ciocolata
Mod de preparare al eclerelor:
Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul, sarea si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba in clocot se adauga faina(toata odata), se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga pe rand ouale, si se amesteca pana cand acestea se incorporeaza.
Astfel, cu ajutorul unui cornet se fac fasii lungi, de aproximativ 10-12 cm si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa pana se umfla si se rumenesc usor.
Separat, ouale se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina. Compozitia obtinuta se pune peste laptele fierbinte si se lasa la foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa si nu se mai simte faina. Se da jos de pe foc si se pune untul si vanilia, apoi se da la rece.
Dupa ce s-au copt eclerele, se lasa la racit, apoi se taie in doua, dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie.
La final le glazuram cu ciocolata topita.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de eclere, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!