Fasole batuta de post
Ingrediente
- 500 g fasole
- doi morcovi
- o ceapa
- cinci catei de usturoi
- 130 ml de ulei
- 250 ml suc de rosii
- sare
- piper
- apa
- patrunjel
Mod de preparare pentru fasolea batuta de post
Fasolea se pune într-un vas cu apa rece de seara si se lasa la frigider pâna a doua zi. Se pune apoi la fiert în apa fierbinte. Dupa ce fasolea da într-un clocot, se strecoara si se pune din nou în alta apa fierbinte si se fierbe în continuare. Oferatiunea se repeta de trei ori.
În timpul fierberii, morcovii taiati se adauga peste fasolea aproape fiarta. Se drege cu sare si piper.
Dupa ce fasolea este gata, se pune într-un blender si se paseaza pâna devine pasta. În cazul în care fasolea este prea vârtoasa, mai adaugam apa din când în când.
Fasolea se amesteca cu 100 ml ulei, usturoiul zdrobit si sare dupa gust.
Într-o tigaie încinsa se caleste ceapa, se pune un praf de sare, apoi sucul de rosii. Se mai lasa câteva minute la foc si se pune în strat peste fasolea batuta de post.
Pofta buna!