Fasole cu rosii
Ingrediente:
- 300 gr fasole
- trei rosii
- doua cepe
- doua linguri ulei
- patru catei de usturoi
- o legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se pune într-un vas cu apa si se lasa la înmuiat timp de câteva ore. Dupa ce s-a înmuiat, se scurge de apa, si se pune la fiert. Dupa ce a început sa fiarba, se strecoara si se pune din nou la fiert cu apa. Se repeta procedura de trei ori apoi se potriveste cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
Separat, se curata ceapa, se taie marunt si se caleste în ulei încins. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se dau prin razatoarea mare, apoi se adauga peste ceapa prajita. Se lasa la înabusit în jur de 5 minute dupa care se amesteca cu fasolea fiarta.
Se mai lasa pe foc timp de 10 minute, se potriveste cu sare, piper si se presara leusteanul tocat.
Pofta buna!