Friptura de miel
Ingrediente
- un kg jumatate de pulpa de miel
- 200 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline
- opt catei de usturoi
- 50 ml apa
- sase frunze de menta
- o jumatate lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare pentru friptura de miel
Se spala pulpa foarte bine, tapetata cu ulei de masline, apoi se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se curata doi catei de usturoi, se taie feliute. Se fac mici crapaturi în pulpa de miel si se introduce usturoiul.
Pulpa de miel se pune într-o tava, se tapeteaza cu ulei, se adauga vinul, apa si apoi restul uleiului. Se rup frunzele de menta si se presara peste carnea din tava. Se pun si restul cateior de usturoi taiati pe jumatate, apoi se acopera cu o folie de staniol si se baga la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ o ora.
Dupa ce carnea este aproape gata, se scoate folia de staniol si se mai lasa la cuptor pentru 10-15 minute. Dupa 10 minute se întoarce pulpa ca sa se rumeneasca pe ambele parti.
Pofta buna!