Gem de cirese

Ingrediente:

  • doua kg cirese fara sâmburi
  • un kg si jumatate de zahar
  • coaja de la o lamâie

Mod de preparare pentru gemul de cirese:

Ciresele fara sâmburi se pun într-un vas încapator si se acopera cu zahar. Se amesteca bine si se lasa peste noapte ca ciresele sa-si lase zeama.

Se pun toate ciresele la fiert si se amesteca bine si se adauga coaja de lamâie. Se lasa aproximativ o ora pe foc, dupa care scoatem pe o farfurie o lingurita de gem. Daca aceasta se lipeste când este rece înseamna ca gemul este gata, daca nu se lipeste gemul mai  trebuie lasat pe foc.

Dupa ce gemul este gata, se ia de pe foc si se toarna fierbinte în borcane. Se  capseaza si se lasa la rece.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 29.11.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook