Gogosi aromate
Ingrediente gogosi aromate
- 30 g drojdie
- un kg faina
- 200 g zahar
- esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- sare
- ulei pentru prajit
- zahar vanilat pentru decor
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face o gaura in mijloc si adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, ulei, sare, esenta de rom si coaja de portocala si coaja de lamaie. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se lasa la crescut circa 30 de minute. Dupa ce coca a crescut intindem o foaie de jumatate de centimetru grosime. Taiem cu un pahar discuri potrivit de mari si le lasam sa creasca circa 20 de minute.
Dupa ce aluatul s-a dospit, punem tigaia cu uleiul la incins. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula se introduc in tigaie si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta.
Zaharul pudra se amesteca cu doua linguri de zahar vanilat. Se da fiecare gogoasa prin zahar si se servesc calde.
Pofta buna!