Gogosi din aluat de paine
Ingredientele necesare prepararii gogosilor din aluat de paine:
- 400 ml apa
- 1 cub de drojdie
- faina
- sare
- zahar pudra
- ulei
- 1 lingura de zahar
Modul de preparare al gogosilor din aluat de paine:
Se amesteca drojdia cu zahar, apa calduta si doua linguri de faina , se lasa cateva minute sa se dizolve si sa creasca. Se adauga peste faina cernuta si peste sare, drojdia crescuta se framanta bine pana cand se obtine un aluat tare.
Se lasa aluatul la dospit intr-un loc calduros aproximativ jumatate de ora. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca, este bine sa ungeti mainile cu ulei.
Se pune uleiul la incins si se pun gogosile la prajit pe ambele parti.
Se pudreaza cu zahar si se pot servi atat calde cat si reci.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de gogosi din aluat de paine, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!