Gogosi pufoase
Ingredientele necesare prepararii gogosilor pufoase:
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie
- 400 ml lapte dulce
- 3 oua
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca zahar
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml ulei
- zahar pudra
- sare
Modul de preparare al gogosilor pufoase:
Se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga 50 ml lapte caldut, o lingura de faina si se lasa la crescut la loc caldut. Intre timp se cerne faina, se pune sarea, coaja de lamaie, zaharul, ouale, uleiul si drojdia crescuta. Se framanta si se adauga laptele caldut si se lasa la dospit.
Cand si-a dublat volumul se intinde o foaie de aproximativ 5 mm grosime, se taie cu un pahar sau o forma rotunda si se mai lasa cateva minute la crescut. Intre timp, se incinge uleiul si se pun gogosile la prajit.
Focul trebuie dat la mediu, astfel gogosile se vor arde si mijlocul va ramane neprajit.
Se pudreaza si se pot servi atat simple cat si cu gem sau branza.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru gustoasele gogosi pufoase, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!