Gulas tiganesc
Ingrediente:
- 800 gr carne de oaie
- 60 gr slanina
- Trei linguri untura
- Trei cepe
- Doua rosii
- Un ardei iute
- Un castravete acru
- 200 ml supa
- Patru catei de usturoi
- patrunjel
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati subtiri, se presara cu sare si piper si se pune la rumenit cu bucatelele de slanina în untura încinsa. Dupa ce au început sa se prajeasca, se pune si usturoiul pisat si câteva bucatele de ardei iute.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga un pahar de apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc puternic pentru 10 minute, apoi se adauga ceapa taiata inele, rosiile curatate si taiate felii, castravetele taait rondele si supa. Se lasa sa fiarba înabusit 5-7 minute. Se pune patrunjelul tocat ?i se serveste cu garnitura de cartofi prajiti.
Pofta buna!