Jumari
Ingredientele necesare pentru prepararea jumarilor:
- 3 kg slanina proaspata fara sorici
- 200 ml apa
- untura pentru prajit
- sare dupa gust
Mod de preparare al jumarilor:
Slanina o taiem cubulete (daca slanina are si cateva firisoare de carne pe ea taiem cuburi mai mici, daca e doar grasime taiem bucatile de slanina mai mari).
Intr-o cratita potrivita, punem la incins untura peste care adaugam slanina portionata. Dupa aceea punem 100 ml de apa si amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana cand untura incepe sa se topeasca. Dupa ce untura s-a topit mai amestecam putin si tinem la foc pana jumarile capata o culoare aurie. Tragem cratita de pe foc, adaugam treptat apa ramasa si amestecam. Se mai lasa circa 5 minute pe foc apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le presam putin sa iasa din ele grasimea. Le punem intr-un vas si le potrivim cu sare.
Untura obtinuta o strecuram in alt vas si o lasam sa se raceasca.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru jumari, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!