Mancare de ardei
Ingredientele necesare prepararii mancarii de ardei:
- 1,5 kg ardei rosu si verde
- 5 rosii
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei
- piper
- sare
Modul de preparare al mancarii de ardei:
Se coc ardeii impreuna cu doua rosii. Dupa ce s-au copt se decojesc si se scot semintele si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Rosiile coapte se curata si se dau pe razatoarea mare.
Intre timp, se pune uleiul la incins, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la calit. Cand a inceput sa capete o culoare aurie se pun toate rosiile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga apoi ardeii desfacuti in fasii, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. La sfarsit se adauga usturoiul zdrobit si se potriveste cu sare si piper.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru delicioasa mancare de ardei, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!