Mâncare de conopida de post
Ingrediente:
- o conopida potrivita
- o ceapa
- doi morcovi
- un ardei gras verde
- un ardei gras rosu
- doi catei de usturoi
- cinci linguri bulion
- cinci linguri de ulei
- marar
- patrunjel
- sare
- apa.
Mod de preparare
Se desface conopida în bucatele potrivite si se opareste cu apa clocotita si sare. Când e gata se scoate si se pune într-o strecuratoare.
Ceapa taiata marunt se pune la calit în uleiul încins. Când ceapa devine aurie se pune morcovul taiat rondele. Se lasa cinci minute sa se caleasca si morcovul dupa care adaugam ardeii taiati cubulete. Dupa ce s-au calit si ardeii se pune conopida, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba în continuare la foc mic circa 20 de minute.
La sfârsit se adauga bulionul, usturoiul tocat marunt, mararul si patrunjelul si condimentam cu sare.
Pofta buna!