Mâncare de masline
Ingrediente
- 500 g masline negre taiate fara sâmburi
- o ceapa
- trei catei de usturoi
- 150 g bulion
- o lingura faina
- patru linguri ulei
- trei foi de dafin
- sare
- piper
- apa
- patrunjel
Mod de preparare pentru mâncarea de masline
Maslinele se lasa o ora în apa pentru a se desera. Între timp, se pune uleiul la încins si se caleste ceapa tocata marunt.
Separat, se pune faina împreuna cu bulionul într-un vas peste care se adauga apa rece si se amesteca. Compozitia obtinuta se adauga peste ceapa calita. Se lasa la foc mic timp de 10 minute, timp în care se amesteca continuu, dupa care se adauga maslinele, foile de dafin, sarea si piperul. Se mai lasa la foc circa 10-15 minute. Se pune usturoiul zdrobit si se amesteca bine. Se mai lasa câteva minute si se potriveste cu sare daca mai este nevoie.
La sfârsit se pune patrunjelul.
Pofta buna!