Mancare de prune cu carne de porc
Ingrediente necesare prepararii mancarii de prune cu carne de porc:
- 1/2 kg carne porc
- 1 cana prune uscate
- 2 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 1/4 pahar de vin sec
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura faina
- 1 pahar orez
- sare
- piper
Modul de preparare al mancarii de prune cu carne de porc:
Carnea se taie bucati, se sareaza, se pipereaza si se prajeste cu ceapa taiata marunt.
Prunele se spala, iar apoi li se inlatura samburii. Se fierb inabusite cu vin.
Carnea si prunele se pun intr-o cratita si se amesteca cu lichidul in care au fiert prunele, cu pasta de rosii si faina diluata cu supa limpede sau apa. Se drege cu sare si se fierbe inabusit la foc mic pana este gata. Compozitia se serveste cu orez fiert peste care se toarna sosul in care s-a inabusit carnea.