Mâncare de prune uscate
Ingrediente
- 500 g prune uscate
- patru linguri de zahar pentru caramel
- o ceapa mare
- trei linguri faina
- trei linguri ulei
- 500 ml apa
- sare
Mod de preparare
Lasam prunele în apa calda doua ore sa se înmoaie, dupa care le spalam bine si le punem la fiert intr-o oala.
Între timp, punem zaharul la caramelizat într-o cratita si amestecam în el pâna devine auriu. Adaugam o cana de apa si îl lasam la foc mic pâna se topeste zaharul.
Luam ceapa, o curatam, o tocam marunt si o punem la calit în ulei încins. Când ceapa devine aurie punem un pahar de apa, adaugam prunele si sosul de zahar. Faina o amestecam cu jumatate de cana de apa si o adaugam peste prune. Trebuie sa amesteci încontinuu ca sa nu se formeze cocoloase. Condimentam cu sare, dupa gust, si o mai lasam la fiert câteva minute.
Se serveste rece!
Pofta buna!